Осмех на дар поделио пакетиће на југу Србије

Хуманитарна фондација “Осмех на дар” у суботу и недељу 23. и 24. децембра организoвала је поделу 1.322 новогодишњих пакетића у југоисточној Србији у оквиру дванаесте новогодишње акције. Активисти Фондације посетили су Александровац, Куршумлију, Прокупље, Власотинце, Доње Бријање, Бујановац, Трговиште, Врање, Крагујевац, Рековац и заједно са Деда Мразом уручили пакетиће и насмејали малишане.

– Ово је наша друга посета југоисточној Србији. Прошле године смо видели колико је тешка материјална ситуација па смо одлучили да новогодишње пакетиће овде поново поделимо. Заиста нам је важно да поред саме поделе организујемо и дружење са децом. Увек се одушевимо када нас овако лепо дочекају и када видимо колико им значи наша пажња – истакла је Бојана Круљ.

Пакетићи су дељени у Друштву за дечју и целебралну парализу Шумадије (Крагујевац), Друштву за помоћ МНРО Александровац – дневни центар, Удружењу особа са инвалидитетом, Удружењу слепих и слабовидих, Удружењу глувих и наглувих, корисницима народних кухиња, деци на инклузивној настави у ОШ „Дринка Павловић“, ОШ „Коста Војиновић“ (Куршумлија), ОШ „Свети Сава“ (Прокупље), Дневном бораваку за децу ометену у развоју (Власотинце), Предшколској установи „Вукица Митровић“ (Доње Бријање), ОШ „Бранко Радичевић“, ОШ „Вук Караџић“, ОШ „Бора Станковић“, ОШ „Жарко Зрењанин“ (Трговиште), ОШ „Вук Стефановић Караџић“ (Бујановац), Школи за основно и средње образовање „Вуле Антић“, ОШ „20. октобар“ (Врање).

На поделу пакетића први пут су ишли и нови активисти Фондације.

– До пре недељу дана нисам знао да Осмех на дар постоји, па су ме пријатељице позвале на хуманитарну журку у клубу The Bank, након чега сам одлучио да већ следећег дана дођем на паковање пакетића, када сам и добио позив да кренем са Фондацијом на ово чаробно путовање – рекао је Војислав Танасковић, нови активиста Фондације.

Више фотографија са поделе пакетића можете видети овде.

Фото: Војислав Танасковић

Извор: Фондација Осмех на дар

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer